“Wetenschappelijke Raad wil ‘urgente prioriteit’ geven aan psychische gezondheid”

– In het nieuws –

 

 

“De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) denkt dat beleidsmakers meer oog moet hebben voor psychische gezondheid en die meer “nieuwe en urgente prioriteit” moet geven.”

 

“Stemmings- en angststoornissen gaan gepaard met een grote ziektelast, komen vaker voor bij mensen met een lagere sociaaleconomische status en worden in toenemende mate bij jongeren gesignaleerd”, aldus de raad in zijn brief ‘Van verschil naar potentieel: een realistisch perspectief op de sociaaleconomische gezondheidsverschillen’. ”

 

 

 

Het artikel op nu.nl stelt dat psychische gezondheid belangrijker moet worden bij beleidsmakers. Er moet meer aandacht komen voor psychische gezondheid. Zie voor het gehele bericht www.nu.nl .

 

Goede ontwikkeling

 

Dit lijkt ons een zeer goede ontwikkeling. Zo lang er weinig tot geen aandacht is voor psychische gezondheid op de werkvloer en in onze maatschappij, zullen de schrikbarende cijfers over de toename van burn-out en psychische klachten in onze maatschappij alleen maar toenemen. Psychische gezondheid is onlosmakelijk verbonden met fysieke gezondheid en dus even belangrijk om aandacht voor te hebben.

 

Psychische gezondheid op úw agenda

 

Staat uw psychische gezondheid ook al op úw eigen agenda? Wilt u ook uw psychische gezondheid (meer) prioriteit geven? Door middel van wandelcoaching of wandeltherapie werkt u tegelijkertijd dan aan uw fysieke gezondheid.
Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden voor wandelcoaching en wandeltherapie door Psychologie- & Coachingspraktijk Cieraad bij het aanbod van de praktijk.

 

 

bron: www.nu.nl 27-08-2018

Categorieën: Nieuws