Maatregelen vanwege het Corona-virus:
de praktijk blijft geopend met een aantal aanpassingen!

Update 1-4-2020 (oorspronkelijk gepubliceerd 18-03-2020)

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben een grote impact op ons allemaal, op ons dagelijks leven, en op onze afspraken en (sociale) contacten. Daarnaast volgen de ontwikkelingen elkaar snel op.

Ook Psychologie- & Coachingspraktijk Cieraad neemt maatregelen, om zowel cliënten als behandelaren te beschermen tegen de verspreiding van het virus. De praktijk blijft wel geopend maar neemt maatregelen en volgt hierin de adviezen van het RIVM en van haar beroepsvereniging de LVVP.

De praktijk begrijpt dat de maatregelen vervelend kunnen zijn. Er wordt veel van ons allemaal gevraagd. De praktijk zal er alles aan doen om je behandeling zo goed als mogelijk voort te zetten. Hieronder lees je welke maatregelen Psychologie- & Coachingspraktijk Cieraad treft.

Afspraken en huisbezoeken

  • Alle cliëntafspraken (afspraken waarbij je naar je behandelaar toegaat) en huisbezoeken worden zoveel mogelijk omgezet in telefonische afspraken of afspraken via videobellen. Ook behoort een wandelsessie eventueel nog tot de mogelijkheden (daarbij kunnen de regels mbt afstand van 1,5 m opgevolgd worden; tenzij verdere maatregelen worden getroffen). De praktijk zal hierover contact met je opnemen. Deze maatregel gaat in vanaf 17 maart 2020 en geldt in ieder geval tot en met 28 april 2020. Overleg met de praktijk over jouw wensen en behoeften, en als je vindt dat jouw afspraak echt niet telefonisch of via beeldbellen kan plaatsvinden. We zullen proberen om een goed mogelijke oplossing te vinden in deze situatie.

  • De praktijk maakt gebruik van het online behandelplatform Therapieland, waar het mogelijk is om online behandelmodules te volgen, beveiligd emailberichten te sturen, maar sinds kort ook (beveiligd) beeldbellen. Voor de huidige cliënten maar ook voor nieuwe cliënten wordt een account aangemaakt, tenzij anders wordt afgesproken.

  • Nieuwe cliënten kunnen de eerste afspraak (intake) ook al deels online invullen en voorbereiden; waarna via beeldbellen op afspraak het intakegesprek plaatsvindt.

  • De praktijk maakt nu ook tijdelijk gebruik van de beveiligde berichtenapp Signal om ook met app-berichten te kunnen communiceren (deze kan worden gedownload via de app store of apple store of via https://signal.org/install). Voeg het mobiele nummer van de praktijk toe aan je contacten (06-11841443) en stuur een berichtje.

Belangrijk! Mocht u een ‘gewone’ (face-to-face) afspraak hebben en u heeft klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts? Zeg de afspraak af, blijf dan thuis en volg de richtlijnen van het RIVM.nl/GGD.

Algemene (hygiëne)adviezen

De eerder ingestelde hygiëne maatregelen blijven uiteraard gewoon van kracht en worden ook nageleefd door de praktijk.

De praktijk vraagt ook aan alle cliënten om die goed op te volgen:

  • Goed de handen wassen
  • Hoesten en niezen in de elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken
  • Geen handen schudden
  • 1,5 meter afstand houden
  • Houd zelf ook de website en de adviezen van het RIVM in de gaten

De praktijk is bereikbaar bij vragen. Neem ook via website, mail, telefoon of Signal contact op als je behoefte hebt aan een (extra) gesprek(je).

“Samen komen we deze moeilijke periode te boven.”

Mark Rutte

Voor meer informatie en de laatste berichtgeving over het Coronavirus, verwijzen we naar de website van het RIVM.

Categorieën: NieuwsPraktijk-nieuws