Over de psycholoog

Wie is de psycholoog achter Psychologie- & Coachingspraktijk Cieraad?

Mijn naam is Rineke Cieraad en ik sta voor kwalitatief goede zorg waarbij de cliënt centraal staat. Een open houding, empathisch, resultaatgericht en creatief zijn een aantal eigenschappen die mij typeren. Ik ben BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en werk zoveel mogelijk volgens de landelijke richtlijnen. Ik werk niet alleen klachtgericht maar ook krachtgericht, op het versterken van de mogelijkheden. De methodieken die ik onder andere in mijn werk gebruik zijn cognitieve gedragstherapie, cognitieve therapie, EMDR, mindfulness. Ook bied ik de behandeling waar mogelijk en geïndiceerd wandelend aan, om gebruik te (kunnen) maken van beweging, de natuur, en een andere manier van gesprekken voeren.

Ik ben gespecialiseerd in onder andere angst- en stemmingsstoornissen, traumagerelateerde problematiek, rouw en verlies, psychosomatische problemen, chronische pijn, slaapproblemen en burn-out.

Daarnaast ben ik (wandel)coach en coach ik mensen bij verschillende vraagstukken in hun leven. Afhankelijk van de vraagstelling trekken we er op uit en gebruiken we de natuur en het wandelen/de beweging als middel en vertrekpunt voor verandering.

Naast het werk als coach en gezondheidszorgpsycholoog ben ik ook  (gast)docent in middelbaar en hoger beroepsonderwijs. In het verleden heb ik als onderzoeker, docent en promovendus gewerkt bij de Rijksuniversiteit Groningen, en vanaf 2010 als psycholoog in de klinische praktijk op verschillende afdelingen binnen de specialistische ggz.

Registraties 

BIG-registratie als Gezondheidszorgpsycholoog

EMDR

BIG-register

Lidmaatschappen 

Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen, NVGzP 

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten, LVVP

NVGzP