Werkwijze Coaching

Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden, dit kan live of online. Afhankelijk van de vraag en regio wordt hiervoor afgesproken op een van de flexibele spreekuurlocaties. In veel gevallen kan direct daarna het coachingstraject starten. Het coachingstraject kan variëren van een aantal gesprekken tot een wat langer en intensiever op maat traject, waarbij een aantal dagen/dagdelen wordt afgesproken met tussendoor (skype-)gesprekken en/of (online) opdrachten.

 

Wandelcoaching  

Tijdens wandelcoaching praten we al wandelend door de natuur over de vraag waar je mee aan de slag wilt. We benaderen de vraag vanuit verschillende perspectieven en gebruiken daarbij de natuur waar en zoveel mogelijk. Nadenken is vaak makkelijker als je naast elkaar loopt en elkaar niet continu hoeft aan te kijken. Soms is het ook makkelijker om bij je gevoel te komen. Bovendien zorgt de natuur voor een kalmerende werking op de geest en maken de hersenen tijdens het wandelen gelukshormonen, zoals dopamine, serotonine en endorfine aan, waardoor je (vanzelf) beter gaat voelen. Een wandelsessie duurt 90 minuten, tenzij in overleg daarvan wordt afgeweken.

In uitzonderlijke gevallen, in overleg of weeromstandigheden wordt er uit geweken naar één van de flexibele spreekuurlocaties.