Werkwijze Psychologische behandeling 

 

Er zal eerst een intakegesprek plaatsvinden. Afhankelijk van de vraag en verwijzing wordt hiervoor afgesproken op een van de flexibele spreekuurlocaties. In veel gevallen kan direct daarna de behandeling starten (kortom: zonder extra wachttijd, zie hiervoor de actuele wachttijden). De behandeling kan variëren van een eenmalig adviserend gesprek tot een meer intensieve behandeling, en is klachtgericht en vaak kortdurend. Opdrachten of huiswerk kan tot de behandeling behoren. Een gesprek duurt 45-50 minuten, tenzij in overleg daarvan wordt afgeweken.

 

Wandeltherapie 

 

Tijdens wandeltherapie praten we al wandelend door de natuur over hetgeen u bezighoudt. Het praten over problemen is vaak makkelijker als men naast elkaar loopt en elkaar niet continu hoeft aan te kijken. Bovendien zorgt de natuur voor een kalmerende werking op de geest en maken de hersenen tijdens het wandelen gelukshormonen, zoals dopamine, serotonine en endorfine aan, waardoor u zich vanzelf beter gaat voelen.

In uitzonderlijke gevallen, in overleg of weeromstandigheden wordt er uit geweken naar één van de flexibele spreekuurlocaties. Wandelgesprekken duren over het algemeen 60 minuten, tenzij hier in overleg met u vanaf wordt geweken.